Грижа за обществото: В основата на ценностите ни

Иво Ценов и Тенко Николов, лидерският екип на SiteGround, са водени от желанието за устойчива промяна. Подкрепата им за проекти в сферите образование, общество и природата през годините е израз на осъзнатата отговорност за позитивна промяна на средата.

За последните три години, екипът на SiteGround е дарил над 2.3 млн. лева за каузи, които допринасят за цялостното развитие на обществото, а споделените ценности вдъхновяват служителите на компанията да участват в различни благотворителни инициативи и ежегодно да полагат над 2000 часа доброволчески труд.

Образование

Силно ангажирани сме с подкрепата на качественото образование, като ключов фактор за развитието на обществото и вярваме, че то е ключът към по-добро бъдеще за всички. Ето някои от акцентите в нашата дейност:

Ключов партньор на INSAIT с над 12 млн. лева потвърден ангажимент за привличане на преподаватели на световно ниво.

Над 330 000 лева в подкрепа на трансформиращите програми на “Заедно в час”, които допринасят за значително подобрение в качеството на училищните екипи и образователна система.

Академиите на Телерик повишават дигиталните умения на подрастващите. Над 6000 деца успешно са преминали обучения благодарение на нашата подкрепа през годините.

Околна среда

Вярваме, че активният начин на живот и любовта към природата са от изключителна важност. Затова последователно подкрепяме инициативи, които съхраняват и развиват околната среда. Ето някои от акцентите в нашата дейност:

Голямата награда в конкурса “Хижа на годината” насърчава развитието на туризма на открито и дава възможност на повече хора да се насладят на красотата на планината.

Подкрепа за опазване на редки и защитени видове птици, допринася за биоразнообразието и защитата на природните ресурси.

Общество

Да дадеш обратно на обществото е наша споделена ценност. Чрез подпомагане на ключови инициативи и доброволческа ангажираност даваме пример за социална отговорност. Ето някои от акцентите в нашата дейност:

Битката с ковид пандемията изискваше помощ на различни нива – с над 430 000 лева дарения към болници и много часове доброволчески труд помогнахме за оборудване на медицинските екипи в най-тежките моменти.

Партньорството с ПСС спасява животи, чрез подкрепата ни с високотехнологични решения – RECCO оборудване и дронове с термо-камери за издирвателни дейности на стойност над 45 000 лева.

Подкрепяме инициативите на BESCO за насърчаване развитието на предприемаческата среда в България.

Над 130 000 лева в подкрепа на социалните каузи на фондация Bcause и Българската Коледа.