Кои сме ние?

Иво Ценов и Тенко Николов са основателите на фондация “За пример”, която е учредена през септември 2022. Фондацията е естествено продължение на техните усилия и дарителство към проекти и институции от различни социалнозначими сфери в България.

Учредители

Иво Ценов е един от основателите на SiteGround, водеща в света компания за уеб хостинг услуги, а Тенко Николов е управляващ партньор във фирмата. Усилено работят заедно от 2004 година и успяват да превърнат компанията в една от първите фирми-еднорози в България, която разчита единствено на собствен капитал и финансиране. Под тяхното управление компанията е награждавана многократно като социално-отговорна фирма и като най-добър работодател в България.

Финансиране

През 2019 Иво Ценов и Тенко Николов започват активно да инвестират печалбите си в стартъп компании и проекти, чиято цел е подобряването на качеството на живот. Те управляват и даряват печалбите от инвестициите си към фондация “За пример”. Фондацията не търси активно дарения, но е отворена към всеки, който иска да подкрепи даден проект.

Нашата цел

“Хората в България обикновено сравняват какъв е животът сега и какъв е бил преди. Те не сравняват на база какъв може да бъде на база на постиженията на другите държави. Но ние трябва да го правим! Винаги трябва да се стремим да се учим от най-добрите примери и не само да ги използваме, а да ги доусъвършенстваме. Целта на нашата Фондация е да вземе най-доброто от световните практики, да ги въведе в България и да инкубира нови, още по-добри идеи и технологии у дома,” каза Иво Ценов, основател на SiteGround.

Кампус

Голямата ни цел е да изградим собствен кампус – дом на модерен образователен център, спортен комплекс и изследователски център. Да създадем среда и пример за съвременни образователни методологии, здравословен начин на живот и предприемачество.

Не пропускайте нищо от нас!

Последвайте нашите канали в социалните медии и научавайте първи за инициативите ни.